Turistické víza e600

Pre koho sú turistické víza e600 určené?

Tieto turistické víza do Austrálie sú vhodné pre dlhodobejšie cestovanie v Austrálii. Austrálska ambasáda ich udeľuje na dobu 3 mesiacov, 6 mesiacov a 12 mesiacov.

Ak porovnáme výrazne jednoduchšie turistické víza e651 s vízami e600, hlavný rozdiel je v tom, že s vízami e600 nemusíš z Austrálie vycestovať a môžeš v Austrálii zostať nepretržite až do 12 mesiacov od udelenia víz. U jednoduchších víz e651 je maximálny pobyt po vstupe do Austrálie iba 3 mesiace a pokiaľ sa chceš do Austrálie vrátiť, musíš vycestovať mimo Austráliu napr. na Nový Zéland, Fiji, atď. pred tým, ako sa opäť môžeš vrátiť na ďalšie 3 mesiace.

Nevýhodou týchto víz je aj ďaleko zložitejší proces žiadosti, vízové poplatky austrálskej ambasáde a vyššie poplatky za sprostretkovanie týchto víz, pretože žiadoť o víza e600 je ďaleko viac časovo náročnejšia ako u víz e651 a klient je posudzovaný ako rizikovejší.

Odporúčaný postup vybavovania toho typu víz

  • Vyplnenie dotazníka na našich stránkach/prípadne osobná návšteva v kancelárii Information Planet
  • Rezervácia letenky, dodanie presného itenerára cesty do Austrálie, a to buď elektronicky alebo osobne.
  • Získanie všetkých ostatných potrebných dokumentov k žiadosti o víza.
  • Kompletizácia a podanie žiadosti.
  • Austrálska ambasáda či imigračný úrad v Austrálii si môže od každého žiadateľa dodatočne vyžiadať viac dokumentov, či overenie už existujúcich, napr. nový výpis z účtu a pod.
Spracuvávame súbory cookies. Pomáhajú nám k správnemu fungovaniu webovej aplikácie, k poskytovaniu funkcií sociálnych sietí, personalizácii obsahu a inzercie a k analýzam jeho návštevnosti. Používaním webu súhlasíte s ich využívaním